Heeft u een schitterend multifunctioneel dak en wilt u dat graag zo houden? Onderhoud is een belangrijk element, wat vaak veel eenvoudiger is dan men denkt. Stap 4 geeft tips voor duurzaam onderhoud.

Zelf doen

Een aantal onderhoudswerkzaamheden kan de dakeigenaar (en/ of gebruiker) zelf uitvoeren. Denk daarbij uit het schoonmaken van het dak, het bladvrij maken van de hemelwaterafvoeren en het verwijderen van zaailingen uit een groen dak. Let hierbij wel altijd op de veiligheid! Het blijft een dak, waar valgevaar en andere ongelukken relatief eenvoudig gebeuren met mogelijk grote gevolgen. Zorg dus altijd voor een veilige werkomgeving. Wanneer het niet eenvoudig lukt en u uw veiligheid niet kan garanderen, laat het dan over aan een professional.

Onderhoudscontract

Professionals kunnen zowel incidentieel als op basis van een onderhoudscontract het multifunctionele dak in goede staat houden. Vaak is een contract aan te raden, omdat daarmee continuiteit gewaarborgd is.

De frequentie en intensiteit van onderhoud zijn sterk afhankelijk van de gekozen functies op het dak.

Verzekerde garantie

Zoals ook omschreven op de pagina over uitvoering, kan het wenselijk zijn om een verzekerde garantie op de werkzaamheden op en rondom het dak af te sluiten. Daarvoor is een onderhoudscontract vaak een voorwaarde. Informeer hierover bij de geselecteerde dakaannemer.