Kellebeekcollege

Om de ruimte die de nieuwbouw voor ROC het Kellebeek in Roosendaal innam op het terrein te compenseren, koos de architect voor een multifunctioneel dak. De school ligt in een groene omgeving, in het ontwerp zijn daarom de groene detailleringen van de omgeving doorgetrokken in het gebouw zelf.

Het dak op het nieuwe Kellebeek College wordt een ‘driedubbeldoeldak’ genoemd omdat het behalve een dak ook een waterbufferlocatie en een groene verblijfsruimte is. Het totale dak bestaat uit drie onderdelen. Het hoogste dak heeft een waterbufferende functie met een waterberging van maximaal 17 liter water en een waterbufferend vermogen in het substraat van minimaal 50 liter water per m², wat na 24 uur langzaam wordt afgegeven. De twee lager gelegen daken zijn ingericht als gebruiksdaken waarbij gebruik is gemaakt van diverse soorten begroeiing en houten vlonders.

Leven op Daken
De daken zijn door hoveniersbedrijf Van der Tol bv en Mastum Daksystemen uitgevoerd in het samenwerkingsverband Leven op Daken. Binnen dit samenwerkingsverband wordt het gehele traject van advisering, bestek, uitvoering, onderhoud en het uiteindelijke beheer van alle soorten gebruiksdaken verzorgd. Op deze manier wordt de opdrachtgever ontzorgd en faalkosten worden door de vroegtijdige afstemming tussen de partijen onderling tot een minimum beperkt.