WOW Amsterdam Grasheuveldak

Met het grasheuveldak heeft ontwerper Rooflife voor een project van WOW Amsterdam een daklandschap met glooiingen ontwikkeld, net zoals in het natuurlijke landschap. Door het heuvelige landschap ontstaan waterpartijen met als doel andere typen insecten en vogels aan te trekken.

Dit Amsterdamse dak is een innovatie op het gebied van waterberging en biodiversiteit. Het heeft niet alleen een positief effect op de leefomgeving, maar is bovendien ook gewoon prachtig om naar te kijken. 

Ook bij het bouwen van het grasheuveldak loop je aan tegen de grenzen van een dak. Daarom is gewerkt met gerecyclede polystyreen bollen om de heuvels te kunnen vormen. Een innovatieve aanpak waarmee veel daken bekleed kunnen worden met grasheuvels, ondanks de constructieve beperkingen. 

Het grasheuveldak is begroeid met diverse soorten sedum, kruiden, vaste planten en grassen om het zo levendig mogelijk te maken. Al deze groentypen zijn speciaal uitgekozen door Rooflife op hun sterke karakter; het zijn overwinteraars en de planten vergen weinig onderhoud.