Rode daken - extra vierkante meters

Rode daken zijn daken met ruimte voor recreatie. Te denken valt aan een terras, een sportveld of een zwembad. Ideaal voor het efficiƫnt en effectief benutten van leefoppervlakte in een drukke stad.

Lees verder

Blauwe daken - watermanagement

Blauwe daken zijn daken die speciaal ontworpen zijn om zo veel mogelijk water te bergen en/of bufferen. Dit kan in combinatie met begroeiing, zoals op groene daken, of door van het dak een tijdelijke opvang van regenwater te maken.

Lees verder


Multifunctionele daken: de ideale mix

U haalt het meeste rendement uit uw dak door groene, gele, rode en blauwe functies te combineren. Een groen dak zorgt voor een wel 2 keer langere levensduur van het dak. Bovendien kan het groene dak ballast vormen voor zonnepanelen op uw dak. De vegetatie zorgt voor een 5-15% hoger rendement van uw zonnepanelen. Om van regenwateroverlast in de straat af te komen, kunt u bovendien extra water bergen met een krattensysteem. Tenslotte; vergeet niet een dakterras aan te leggen zodat u kunt genieten van uw multifunctionele dak. Kortom: combineren zorgt voor een sluitende business case!

Lees Verder