Groene daken - ruimte voor natuur

Comfort
Groene daken dragen bij aan een gezonde en prettige leefomgeving, verminderen stress en verbeteren de tevredenheid en gezondheid. Onderzoek toont aan dat zelfs het zien van groen alleen al zorgt voor deze positieve effecten. 

Verkoeling in de zomer
Groene daken blijven in de zomer koeler dan gewone, bitumen daken. Dit verschil kan oplopen tot 50 graden. In het gebouw blijft het ook koeler, waardoor er geen of minder airconditioning nodig is.

Verhoging levensduur dak
Doordat groene daken koel blijven en het onderliggende dak beschermen tegen direct zonlicht, verlengen ze de levensduur van het dak. Het dak gaat tot twee keer langer mee. 

Waterbuffering 
Bij grote hoeveelheid regen kan het riool overbelast worden. Groene daken houden jaarlijks 60 tot 80% meer water vast dan een ‘normaal’ (bitumen) dak.

Hogere waarde
Groen zorgt voor een aantrekkelijk uitzicht op het dak. Dit kan resulteren in een hogere taxatiewaarde bij verkoop.

Goed voor de natuur
Insecten en vogels profiteren van groene daken, waardoor de biodiversiteit toeneemt en het leefgebied van bedreigde soorten wordt vergroot. Ook neemt de begroeiing CO2 en zware metalen op, wat de kans vervuild hemelwater vermindert.

Rustigere omgeving
Een hard dak reflecteert geluid, terwijl een zacht, groen dak geluid juist absorbeert. Dit zorgt ervoor dat het in de omgeving minder luid en onrustig wordt.

Bekijk hier een uitgebreide lijst van voordelen van multifunctionele daken.Tips & Tricks

- Een groen + geel (vegetatie + zonnepanelen) dak verhoogt het rendement
van zonnepanelen met 5-15%!
- Is uw dak niet sterk genoeg voor zonnepanelen? Er bestaat tegenwoordig ook super dunne zonnefilm!
- Bent u ondernemer? Kijk op de website van RVO of u fiscaal voordeel kunt halen op de investering in uw multifunctionele dak!