Praktijkboek Multifunctionele groene daken en gevels

ISSO brengt in samenwerking met partners het nieuwe Praktijkboek Multifunctionele groene daken en gevels uit.

Nederland wil groener worden en doet aan klimaatadaptatie. Ook gebouwen kunnen hieraan bijdragen met hun groene daken en gevels. Zo worden ze multifunctioneel. Voor professionals die kennis nodig hebben om gebouwen multifunctioneel in te zetten, is het nieuwe praktijkboek verschenen.

Praktische informatie en integratie technieken

Het Praktijkboek Multifunctionele groene daken en gevels biedt praktische informatie en tools aan professionals die begroeide gevels en daken voor gebruik, waterberging en energieopwekking willen realiseren. Als er is gekozen voor een groen dak en/of gevel biedt het boek ondersteuning bij het ontwerp, de realisatie, onderhoud en eventueel de sloop. Het boek behandelt de integratie van meerdere technieken om tot een oplossing te komen, waarin meerdere functies (gebruik, waterberging en energieopwekking) en vormen van gebruikerswaarde centraal staan.

Het nieuwe boekwerk kent meerdere invalshoeken. Enerzijds voor verschillende doelgroepen uit verschillende segmenten van de markt. En anderzijds per functie van een groen dak of gevel.

Daarnaast kan het ook gebruikt worden in onderwijs en bijscholing. Het Praktijkboek is verkrijgbaar via de ISSO-KennisBank.